Current track

Title

Artist

Background

Ο Δημήτρης Μαραμής Συμπράττει με τη MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Written by on 05/11/2020

Ανακοίνωση:
Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο Επίπεδο 4. Όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες και παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης αναστέλλονται.
Η αναστολή των εκδηλώσεων θα διαρκέσει όσο και η παραμονή της περιοχής στο συγκεκριμένο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Ο ΟΜΜΘ διοργανώνει μία συναυλία στην οποία συμπράττει ο Δημήτρης Μαραμής και η  MOYSA το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 στην αίθουσα Φίλων Μουσικής με τους καταξιωμένους ερμηνευτές: Ελεονώρα Ζουγανέλη, Θοδωρή Βουτσικάκη, Αγγελική Τουμπανάκη, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.

Η συναυλία “Δημήτρης Μαραμής: Μια Διαδρομή (από τον ‘Σκοτεινό Έρωτα’ Στον ‘Ερωτόκριτο’)” είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Όλγας Ταμπουρή – Μπάμπαλη.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, γνωστός από τη μεγάλη επιτυχία του Ερωτόκριτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017), των Στοιχειωμένων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2019), αλλά και τις δισκογραφικές του δουλειές Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (2004) και Αισθηματική Ηλικία (2014), έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Θα παρουσιάσει μία επιλογή από τους κύκλους τραγουδιών του και από τα μουσικοθεατρικά του έργα που καλύπτουν δεκαέξι χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργικής πορείας (2004-2020), με πρώτη ύλη τον πλούτο των μελωδιών του και τους διαχρονικούς στίχους των ποιητών και στιχουργών που έχει μελοποιήσει.

Στη συναυλία συμπράττει με τη MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με τους καταξιωμένους ερμηνευτές με τους οποίους συνεργάζεται σταθερά.

Συντελεστές:
Ελεωνόρα Ζουγανέλη Τραγούδι
Θοδωρής Βουτσικάκης Τραγούδι
Αγγελική Τουμπανάκη Τραγούδι
Ελένη Δημοπούλου Τραγούδι
Μέλα Γεροφώτη Τραγούδι
Δημήτρης Μαραμής Πιάνο
MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Θοδωρής Παπαδημητρίου Διεύθυνση Ορχήστρας

Δμήτρης Μαραμής, σύντομο βιογραφικό:
Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε Πιάνο και Σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία και Σύνθεση με τον συνθέτη Brian Elias στο Λονδίνο.
Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους, ενώ συνεργάστηκε δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α. Έχει γράψει μουσική για 40 θεατρικές παραστάσεις, για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων, σε Βρετανία, Ισπανία, Ελβετία και Αμερική.

Βραβεύθηκε για τη μουσική που συνέθεσε για τον Ερωτόκριτο σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, το 2011. Συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης:
Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής.

Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με τους Αρχιμουσικούς Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιο Βράνο, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, Sami Matus, Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά. Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Vladimir Mendelssohn, Barbara Hendricks, Σίμος Παπάνας κ.ά., καθώς και με σημαντικές Ορχήστρες ανάμεσα στις οποίες οι Prague Symphony Orchestra, Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, European Union Youth Orchestra (EUYO), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.

Από το 2016 διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το “Θερινό Σχολείο της MOYSA”, το οποίο την τρέχουσα χρονιά 2020 αναβλήθηκε εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων που επεβλήθησαν λόγω Covid-19.
Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Οδηγίες διεξαγωγής θεάματος:
Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη ασφάλειας και προστασίας, ο νομός Θεσσαλονίκης βρίσκεται έως τις 26 Οκτωβρίου στο Επίπεδο 2 (Επιτήρηση) και η μέγιστη πληρότητα των κλειστών χώρων εκδηλώσεων ορίζεται στο 50%.

Με βάση τις υγειονομικές οδηγίες, υποχρεωτική είναι:
– η ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων
– η χρήση μάσκας καθ’ όλη την παραμονή του κοινού στο ΜΜΘ

Η εκδήλωση δεν έχει διάλειμμα.