Current track

Title

Artist

Background

Γλυκά χωρίς ζάχαρη: 4 προτάσεις συνταγών για ανάλαφρα επιδόρπια

Written by on 31/05/2020

Η περίοδος πριν το καλοκαίρι συνήθως, και για τους περισσότερους από εμάς, χαρακτηρίζεται από την προσπάθειά μας να αποκτήσουμε την εμφάνιση και τη fitness κατάσταση που έχουμε σαν στόχο μας για το καλοκαίρι. Μια σιλουέτα χωρίς περιττά κιλά δεν είναι μονάχα ωραία αισθητικά, αλλά αποπνέει και μια αίσθηση υγείας και αυτοκυριαρχίας. Τα γλυκά χωρίς ζάχαρη, είναι ένας από τους βασικούς μας συμμάχους στην προσπάθεια αυτή. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις συνταγές.

Γλυκά χωρίς ζάχαρη: 4 προτάσεις συνταγών για ανάλαφρα επιδόρπια

Συνταγή για παγωτό φιστίκι

Γλυκά χωρίς ζάχαρη: 4 προτάσεις συνταγών για ανάλαφρα επιδόρπια

Υλικά: 

-1/4 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
-2 αβοκάντο
-1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-1/4 φλιτζάνια κάσιους
-2 κ.γ. βανίλια
-2 κ.σ. Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη
-λίγο αλάτι
-1/4 φλιτζάνι φιστίκια με κέλυφος
-1/2 φλιτζάνι φύλλα μέντας

Eκτέλεση:

1. Τοποθέτησε όλα τα υλικά, εκτός από τα φιστίκια με κέλυφος, σε μπλέντερ.
2. Χτύπησε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Μετέφερε σε ένα δοχείο και πασπάλισε με τα φιστίκια.
4. Άφησε το παγωτό στην κατάψυξη για 5 ώρες.
5. Σέρβιρε προσθέτοντας μερικά φύλλα μέντας.

Ζελέ με γιαούρτι, φράουλες και σοκολάτα

Ζελέ με γιαούρτι, φράουλες και σοκολάτα

Υλικά: 

-1 κουτί Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι
-100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκάλι
-200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
-70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
-3 γρ. (3 κοφτές κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη
-140 γρ. Σοκολάτα Bitter
-10 φράουλες

Εκτέλεση

Διαλύεις το Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι Sweet & Balance σε 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό και προσθέτεις το χυμό πορτοκάλι. Αφού κρυώσει, προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μοιράζεις τη μισή  ποσότητα του μίγματος σε 10 μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν. Την υπόλοιπη ποσότητα την αφήνεις για λίγο εκτός ψυγείου. Σε μπεν μαρί λιώνεις τη Σοκολάτα Bitter ,  προσθέτεις το γάλα αφού το έχεις ζεστάνει ελαφρώς, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη  και ανακατεύεις.

Αφήνεις την κρέμα σοκολάτας  να κρυώσει. Σε κάθε ποτήρι βάζεις μισή φράουλα και μοιράζεις την κρέμα σοκολάτας. Βάζεις τα μπολάκια ή τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγο και στο τέλος προσθέτεις το υπόλοιπο ζελέ και μισή φράουλα.

Βάζεις ξανά στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

Μους γιαουρτιού με σοκολάτα

Κουλουράκια με lime

Υλικά:

-1 κουτί Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτα
-300 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
-2 γρ. (2 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη
-300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζεις το Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτα  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό.

Προσθέτεις το γιαούρτι και το Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη στην έτοιμη Mousse και ανακατεύεις ελαφριά. Μοιράζεις τη Mousse σε ποτήρια και τα βάζεις στο ψυγείο.

Παγωτό σοκολάτα με καφέ

Σοκολάτα γάλακτος με Αμύγδαλα Sweet & Balance

Υλικά:

-κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα
-1 Σοκολάτα Γάλακτος
-2 γρ. (2 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη
-10 γρ. (1 κουτ. σούπας) στιγμιαίο καφέ
-400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 0% ή 1,5% λιπαρά
-50 γρ. αμύγδαλο ανάλατο
-2 κουτ. σούπας ποτό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετείς τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζεις στο φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβεις τη σοκολάτα.

Παρασκευάζεις το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα  σύμφωνα με τις οδηγίες χρησιμοποιώντας γάλα, στο οποίο έχεις διαλύσει το στιγμιαίο καφέ και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε  και έχεις προσθέσει το ποτό.

Προσθέτεις στο έτοιμο παγωτό τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύεις ελαφριά με ένα κουτάλι. Βάζεις το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνεις 5-6 ώρες.